Vezérlőórák: a legegyszerűbben telepíthető, alacsonyabb költséggel járó öntözésvezérlés elemei. Kisebb kertek automatizált öntözésének legegyszerűbb módja. Beüzemelése nem igényel különösebb szaktudást.

 

Vezérlőrendszerek: nagyobb kertek automata öntözésének vezérlőelemei. Beüzemelése, alapos tervezést és szakirányú ismereteket igényel.A Gardena két változatot használ:

-direkt vezérlés: 9V-os mágnesszelepekkel működik (9V-os elem). Minden ilyen szelep egy-egy öntözési kört nyit- vagy zár. A mágnesszelepeket külön-külön, egy-egy vezérlőegység működteti. A vezérlőegységeket egy kis kézi programozó egységgel taníthatjuk be. Előnye: a szelepek egymástól távol is elhelyezkedhetnek, ezáltal a kivitelezés költséghatékonyabbá tehető. Nincs szükség elektromos vezetékre.

-moduláris vezérlés: 24V-os szelepek működtetik az öntözési köröket.  Egy közös vezérlő irányítja az összes szelepet, melyekhez elektromos vezetékek segítségével csatlakozik. Előnye: közös vezérlőegység leegyszerűsíti a programozást és az esetleges későbbi módosítást. A vezérlőegység a szivattyú vezérlését is képes ellátni.

 

Érzékelők: mind a vezérlőórákra, mind a vezérlőrendszerek irányító moduljaira köthetők érzékelők, melyek a csapadék, vagy a talajnedvesség érzékelésével módosíthatják az öntözési ciklusokat.

Gyártó:
Válassza ki a gyártót
Mutat
oldalanként

Megtekintett termékek

Kiemelt termékek

Legújabb termékek

Népszerű termékek