Gardena Öntözőrendszer

Azoknak szeretnénk segíteni ezen a lapon akik öntözőrendszer telepítését tervezik. Akár saját kezűleg szeretné elkészíteni, akár szakemberekre bízza a telepítést, itt talál hasznos információkat. A jobb oldali menüpontokat átnézve megismerheti az öntözőrendszerek alapelemeit, felépítését, működési elvét.

Itt kiindulásképp az alapfogalmakat szeretnénk tisztázni.

 

 

Öntözési kör

Öntözési körnek az egyidejűleg működtetett, egy csővezetékre kötött szórófejeket nevezzük. Több öntözési kör akkor válik szükségessé, ha a szivattyú teljesítménye nem teszi lehetővé a szükséges szórófejek egyidejű működtetését, vagy ha az öntözni kívánt növények vízigénye eltérő. 

 

Öntözőórák

Az öntözőrendszer vezérlésének egyszerűbb megoldása. Vízcsapra, vagy szivattyúra is csatlakoztathatók. Az alap órákkal egyetlen öntözési kört vezérelhetünk, a fejlettebb változatokkal akár hat öntözési kör lehetséges egy automatikus vízelosztó segítségével. Megadható az öntözés kezdete és az időtartama is, akár naponta több alkalommal.

                       Előnye: a kedvezőbb ár a vezérlőrendszerekhez képest és az egyszerű, szaktudást nem igénylő szerelhetőség.

                       Hátránya: hat öntözési körnél tovább nem bővíthető, a nyomásveszteség nagyobb, mint a vezérlőrendszerek esetében. 

                       Elsősorban kisebb kertek (100-500m2) öntözése valósítható meg vele ideálisan.

 

Vezérlőrendszerek

Az öntözőrendszerek automatizálásának profi megoldási módja. A szivattyú vezérlését is képes ellátni (nem szükséges külön nyomáskapcsoló és víztartály használata), szükség szerint bővíthető. 

 

Esőztetők

Földbe sülyesztett szórófejek, gyepek, virágágyások öntözésére. Víznyomás hatására automatikusan kiemelkednek a talajból. Elsősorban a kör- vagy körcikk szórásképpel rendelkező szórófejek az ismertek, de léteznek négyszög és programozható sokfelület esőztetők is.

 

Mikroöntözés

Haszonnövények, szabadföldi kultúrák, melegházak, balkon növények víztakarékos, precíz öntözési módja. Elemei a csepegtető- és kisfelület fúvókák. A hagyományos öntözőrendszerrel együtt is kiépíthető.

 

Megtekintett termékek

Kiemelt termékek

Legújabb termékek

Népszerű termékek